Web Analytics Made Easy - Statcounter

ائمه جمعه شهرهای مختلف کهگیلویه وبویراحمد در خطبه های نماز جمعه این هفته مسائل مختلفی انتخابات، ولادت امام علی(ع)، اقتصاد مقاومتی، روز 29 فروردین ارتش جمهوری اسلامی ایران اشاره کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازصبح زاگرس حجت الاسلام سید علی صالح موسوی اعظم در خطبه های نمازه جمعه شهر یاسوج افزود: گرانبهاترین و مقرب ترین افراد جامعه بشری در پیشگاه خداوند حق کسانی هستند که از پارسایی واقعی برخوردارند و از محرمان روی می گردانند و واجبات را به تمام انجام می دهند و سعی و تلاش می کنند از مشروهات دوری کنند و مستحبات را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به زندگی ساده حضرت علی(ع) اشاره داشت و اظهار کرد: امام (ع) فرمود از ثروت دنیا ذخیره ای ندارم و هیچ چیزی را برای خودم ذخیره نکردم.

امام جمعه موقت یاسوج تصریح کرد: هر چه امام علی (ع) می فرماید را باید با تاصی از وی در زندگی خود جاری کنیم و هر اسنانی باید امام و پیشوایی داشته تا برای او الگو و سرمشق باشد .

حجت الاسلام موسوی اعظم تاکید کرد: کسی که امام شناس و به ولی خود اقتدا می کند پاک زندگی کرده و مال یتیم را در اموالش نمی برد و شهادت دروغ نمی دهد.

وی با بیان اینکه چرا دست اندرکاران این نظام نمی توانند مثل امیرالمومنین ساده زیست باشند، یادآور شد: ناراختی مردم از زندگی اشرافی برخی از مسئولان به اوج خود رسیده است وگرنه این مردم با ایمان و مومن و مقید به مقام معظم رهبری هستند.

ارتش و سپاه مدافعان حریم کشور هستند

امام جمعه موقت یاسوج در خطبه دوم نماز جمعه شهر یاسوج گفت: چیزی که در استان کهگیلویه و بویراحمد این روزها شنیده می شود این مردم تمام شیعه هستند و با سند و مردک می توان این مورد را اثبات کرد.

وی به تعریف امام صادق(ع) از شیعه اشاره داشت و افزود: امام صادق(ع) فرمود شیعیان ما کسانی هستند که مال کسی را نمی خورند.

حجت الاسلام موسوی اعظم مناسب های پیش رو اشاره کرد و گفت: ارتش و سپاه مدافعان حریم کشور هستند که در این زمینه خوش درخشیدند .

وی تصریح کرد: فکر و انگیزه امام راحل محرومیت زدایی بود اهل تعارف هم نبود و امام دستور که حساب 100 امام(ره) تشکیل شود تا برای بی سرپرستان خانه بسازند، امامی که خود در خانه دیگران از دنیا رفت و تنها زمینی که در خمین داشت را وقف فقرا کرد.

امام جمعه موقت یاسوج یادآور شد: رهبر ما هم زاهد ترین و پاکترین است.

****************************************************************************

حجت الاسلام سید محمود الهی نیا امام جمعه موقت شهرستان لنده در خطبه های عبادی سیاسی جمعه این ضمن اشاره به حضور پرشور جوانان در مراسم معنوی اعتکاف در مساجد شهری و روستایی این شهرستان گفت: اعتکاف یعنی پناه بردن به خداوند و خلوت کردن با خدای خویش و رهایی از وابستگی های دنیوی ومادی و با خلوص نیت عبادت کردن.

وی افزود: از حضور پر شور و نشاط جوانان و دستندرکاران مراسم معنوی اعتکاف که زمینه حضور پر شور مردم را فراهم کردند قدردانی کرد.

*پشرفت های نظامی ما نتیجه همدلی و همزبانی ارتش و سایر نیروهای مسلح است

امام جمعه موقت شهرستان لنده ضمن گرامیداشت 29 فرودین روز ارتش جمهوری اسلامی تصریح کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار سایر قوای نظامی ایران برای حفظ امنیت و استقلال ایران اسلامی همواره در حال تلاش و پاسداری از حریم تمایت ارضی ایران هستند که این روز را به همه خادمان حریم امنیت تبریک می گوییم.

وی تاکیدکرد: ارتش در همان روز های آغازین انقلاب اسلامی با بیعت با امام خمینی(ره) و با استفاده از رهنمون های امام راحل و مقام معظم رهبری در خط دفاع از ارزش ها و آرمان های انقلاب بوده و هست.

الهی نیا اظهارکرد: ارتش در طول هشت سال دفاع مقدس در کنار سپاه پاسداران بهترین عملکرد را به واسطه حضور و دفاع از ایران اسلامی را داشته و شهدای گرانقدری نیز در راه تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

وی در ادامه گفت: پیشرفت های آموزشی، تسلیحاتی و تجربه ارزشمند هشت سال دفاع مقدس باعث شده است که امروز به لحاظ قدرت دفاعی و نظامی در منطقه به عنوان یک قدرت بی نظر و آنی تبدیل شویم و در کمترین زمان ممکن پاسخ متجاوزان را خواهیم داد.

*برنامه ریزی هدفمند دشمن برای انتخابات

خطیب جمعه شهرستان لنده تاکیدکرد: برنامه ریزی های دشمن از چند ماه قبل برای اخلال در انتخابات و دلسرد کردن مردم برای حضور حماسی شروع شده است و با تبلیغات روانی در حال توطئه چینی برای انتخابات ما هستند.

وی گفت: قصد و هدف دشمن ضربه زدن به انقلاب است که با برنامه سازی و سناریو سازی های کاذب به دنبال ایجاد فتنه ای جدید در کشور هستند.

الهی نیا اظهارکرد: کسانی که قصد ورود به انتخابات را دارند باید هدفشان رفع مشکلات و گرفتاری های معیشتی، فرهنگی، اقتصادی و عمرانی کشور باشد.

وی گفت: رفع مشکلات و آسیب های اجتماعی بیشتر هر زمان دیگر نیاز مردم است چرا که رشد آمار طلاق، اعتیاد و بیکاری از جمله این آسیب های است.

*اقتصاد مقاومتی تنها نسخه شفا بخش تولید و اشتغال

مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لنده تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی تنها نسخه شفا بخش تولید و اشتغال در این کشور است که مسئولان باید برای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی همتی جهادی داشته باشند.

وی خاطر نشان ساخت: عدم توجه به تولیدات داخلی باعث افزایش بیکاری، اعتیاد و مشکلات اجتماعی در سطح جامعه خواهد شد که لازمه آن توجه به تولیدات داخلی و کاهش واردات کالاهای مشابه داخلی است.

الهی نیا در ادامه اظهارکرد: یکی از راههای تسهیل کننده تولید و اشتغال در شهرستان لنده فراهم نمودن زمینه ایجاد نمایندگی و یا استقلال اداره فنی و حرفه ای است چرا که با ایجاد مرکز فنی و حرفه ای می توان به جوانان بیکار تخصص و حرفه آموزی یاد داد و آنان را روانه بازار کار آزاد کرد.

*تعطیلی پروژه پل لنده به تراب و نگرانی مردم

وی تصریح کرد: پروژه های نیمه تمام به خصوص پروژه پل لنده به تراب که مدت دو سال از کلنگ زنی آن می گذرد و قرار بود 18ماهه تحویل شود هنوز هیچ پیشرفتی فیزیکی ندارد و فقط آهن آلات آن در محوطه کارگاهی ریخته شده است.

الهی نیا اظهارکرد: یکی از مهمترین مطالبه مردم در بحث راه های شهرستان بحث پل تراب به لنده است که متاسفانه هیچ پیشرفت فیزیکی تا کنون ندارد.

*چهار است که مردم چشم انتظار تکمیل پروژه یادمان شهدای گمنام هستند

خطیب جمعه این هفته شهرستان لنده با گلایه از وضعیت شهدای گمنام شهرستان لنده گفت: بیش از چهار سال است که عملیات تکمیل پروژه یادمان شهدای گمنام نیمه تمام مانده است.

*همه ما شرمنده شهدای گمنام هستیم

وی گفت: همه ما شرمنده شهدای گمنام هستیم هرچند وضعیت گلزار شهدای شهر نیز متاسفانه وضعیت مناسبی ندارد که انتظار می رود مسئولان نسبت به رفع این مشکلات هرچه سریعتر اقدام کنند.

*مسئولان به فکر جوانان و گلایه های آنان باشند

امام جمعه موقت شهرستان لنده به گلایه جوانان از وضعیت قطعی و اختلال تلفن های همراه و اینترنت اشاره کرد وگفت: متاسفانه قطعی و اختلال در تلفن های همراه و بعضاً نیز اینترنت از جمله گلایه مندی های به حق جوانان است که انتظار می رود مسئولان پیگیری نمایند.

*تخریب کاندیداهای در شبکه های اجتماعی

وی با تذکر جدی به برخی از افراد حاضر در شبکه های اجتماعی اظهار کرد: استفاده درست از شبکه های اجتماعی می تواند به شفافیت برنامه های نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا کمک خواهد کرد ولی سوء استفاده و تخریب کاندیدهای شورای شهر و روستا اقدامی ناپسند است که در برخی از شبکه های اجتماعی در شهرستان مشاهده می شود.

الهی نیا اظهارکرد: رعایت اصول اخلاقی و بیان صحیح برنامه های دواطلبان در استفاده از شبکه های اجتماعی علاوه بر اخلاق مداری باعث انتخاب بهتر دواطلبان خواهدشد.

وی به شاخص های انتخاب یک کاندیدای خوب اشاره کرد وگفت: داشتن روحیه انقلابی، توان کارجهادی، مدیریت انقلابی و روحیه انقلابی باعث خواهد شد که کسانی که تشنه خدمت هستند به جایگاه حقیقی خود برسند نه تشنگان قدرت.

******************************************************************************

حجت الاسلام سید نورالله افشار امام جمعه چرام در نمازجمعه این هفته شهر چرام با اشاره به تفسیر آیه9سوره اعراف بیان کرد: تمکین در آیات الهی به آن معناست که تمام وسایل کار را در اختیار انسان بگذاشته و ابزار کار را فراهم کنند تا موانع برطرف گردد که به مجموع این کارها تمکین می گویند.

وی در ادامه خطبه اول و با اشاره به داستان حضرت یوسف افزود: یادآوری نعمت ها زمینه شکوفایی معرفت،محبت و تسلیم شدن در برابر خداوند است زیرا محبت میوه ی معرفت می باشد. دکتر افشار در ادامه گفت:حق بهره گیری از امکانات زمین برای همه انسان ها است و مخصوص گروه خاصی نیست.

امام جمعه چرام اضافه کرد:قوانین حاکم بر طبیعت به نوعی است که انسان می تواند بر آن سلطه داشته و آن را در اختیار بگیرد و اگر خداوند آن را رام نمی کرد،بشر به تنهایی قدرت مهار و رام زمین را نداشت. خطیب جمعه چرام با اشاره برجام اظهار داشت:برجام هرچند وقت یک بار به امری تشبیه می شود روزی آفتاب تابان و روزی دیگر فتح الفتوح و به تازگی ابری است که می بارد و سرزمین ما را پرآب می کند.

دکتر افشار در ادامه بیان کرد:این تعابیرمختلف درباره برجام در حالی است که توفق هسته ای تاثیر عملی در بهبود وضعیت اقتصادی مردم نداشته است و رکود حاکم بر کشور،بعضی کارخانه ها را تعطیل کرده و شرایط اقتصادی بیمارگونه به راه خود ادامه می دهد.

وی تصریح کرد:قرار بود با توافق هسته ای هم چرخ زندگی مردم بچرخد و هم چرخ سانتریفیوژها؛در بحث هسته ای که در قلب راکتور اراک سیمان ریخته شد و وضعیت بد معیشت مردم و رکود حاکم اقتصادی و بیکاری جوانان نشانگر عدم چرخش زندگی مردم است.

امام جمعه چرام افزود:قرار بود برجام تحریم ها را بردارد و مانع تحریم جدید شود اما در پسابرجام یازده شخصیت حقیقی و حقوقی ما تحریم شدند. دکتر افشار گفت:آمریکایی ها چندین میلیارد از دارایی های ایران را به بهانه های مختلف برداشتند که حتی رئیس جمهور از آن به تعبیر دزدی بین المللی یاد کرد.

وی در ادامه اظهار کرد:بانک های بزرگ دنیا به واسطه ترس از آمریکا با ایران معامله نمی کنند و و همچنین 13آوریل2017ایران اسلامی توسط شورای اتحادیه اروپا تحریم شد و 82 فرد ایرانی در لیست تحریم ها قرار گرفتند؛اینها نمونه ای از تحریم های آمریکا و نقض برجام در پسا برجام بود.

خطیب جمعه چرام اضافه کرد:حال جای تعجب است که ابر برجام در کجا باریده که آثاری مشاهده نمی شود؟و شاهد تحریم های جدید هم هستیم. امام جمعه چرام در پایان سخنانش گفت:باید به جای این توجیهات جواب قاطع و محکمی به دشمنان این ملت داد و دشمنی دشمنان را به خاطر مسائل انتخاباتی توجیه نکنیم.

************************************************************************************

امام جمعه باشت: چرا هر فردی از راه رسیده برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده است


حجت السلام عبدالرحیم عبودی امتم جمعه باشت در خطبه های نماز جمعه این هفته گفت:انتخابات ریاست جمهوری از چند روز گذشته در وزارت کشور آغاز شده است، ما گلایه مند هستیم که هرکسی برای ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند.

وی افزود:زیبنده نیست هرکسی برای ریاست جمهوری ثبت نام کند یک آقایی دختر بچه چهار ساله اش را برای ریاست جمهوری ثبت نام کنند، بسیار زشت است در شان کشور ما این کارها نیست. فرد دیگری می گوید من ۲۰۰کیلو هستم اگر از من چاقتر هست به نفع او کنار می روم.

امام جمعه باشت اظهار کرد:خواهش داریم از مسئولین مربوطه جلوی این کارها را بگیرید، مسئله ریاست جمهوری مسئله بسیار مهم کشوری و فرد دوم مملکت است، باید قانون ثبت نام ریاست جمهوری را تغییر دهند.

این خطیب جمعه در ادامه گفت: مسئله مهم دیگر تایید صلاحیت این کاندیدا است، که این کار بر عهده شورای نگهبان است و کاندیدای شرکت کننده درصورت رد صلاحیت فقط میتوانند از شورای نگهبان شکایت کرده و پیگیر باشند.

حجت الاسلام عبودی افزود:تاکنون همه ی کاندیدای محترم قانون را پذیرفته و تابع قوانین هستند و امیدواریم انتخابات امسال هم درکمال ارامش برگزار شود.

وی در ادامه بیان کرد:ما در مسائل انتخابات نیاز به امنیت داریم ،دستگاه قضا برخی از مدیرکانال های فضای مجازی را به جرم مسائل امنیتی دستگیر کرده است ،امید است این امنیت بیشتر شود.

امام جمعه باشت در ادامه افزود: کاندیدها شورا و ریاست جمهوری از هر جناحی که هستند برنامه هایشان را برای مردم ارائه دهند،ما از این شعارها خسته ایم کاندیدا شعار ندهند.

وی تصریح کرد: مردم دارند اذیت میشوند از بیکاری از وضعیت اقتصادی کشور ، باید این بداخلافی های سیاسی در شورای شهر و ریاست جمهوری را کنار بگذاریم.

وی بیان کرد: سالگرد تاسیس بنیاد مسکن را خدمت همه عزیزان و مسئولین مربوطه تبریک عرض میکنم،هدف اصلی از تاسیس بنیاد مسکن اسلامی تقویت مسکن روستائیان است و این اداره سعی کرده با دادن وام های کم بهره به مردم کمک کند،از مسئولین شهرستان درخواست میکنیم اعتبارات بیشتری را در این زمینه جذب نماییند خصوصا برای افرادی که تحت پوشش کمیته امدادهستند.

این خطیب جمعه در بخش دیگری از خطبه های این هفته افزود:۲۹فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشد،به همه نیروهای ارتشی کشور تبریک عرض میگوییم،مرزهای ما یکی از امن ترین مرزهای دنیا است که مرزبانان ما بصورت مقتدرانه نگهبانی می کنند.

***************************************************************************

امام جمعه گچساران:

نفت ملی است شامل همه جا می شود غیر ازگچساران!

امام جمعه گچساران گفت: شعار اعتدال یعنی عدالت، نفت ملی است شامل همه جا می شود غیر ازگچساران؟و این در حالی است که بیکاری مختص گچساران استو امیدوارم مسئولان توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند و عدالت را رعایت کنند.

حجت الاسلام سید امین الله حجازی امام جمعه گچساران در خطبه های نماز عبادی سیاسی این هفته گچساران ضمن دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی با اشاره به شعار سال مبنی بر اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال گفت:مقام معظم رهبری بارها در خصوص ارزش رشد اقتصادی و تلاش برای رسیدن به قله رفیع اقتصادی که نیاز به قدرت دشمن نباشد توصیه هایی را به ملت و دولتمردان داشته اند.

وی افزود:یعنی هر چه یک ملت در رشد اقتصادی ،تلاش و کوشش کند و به جلو برود قدرتمند خواهد شد و در مقابل از طمع دشمنان به آن مملکت نیز کاسته خواهد شد.

امام جمعه گچساران در ادامه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری و شوراها اظهارکرد:باید تشکر کرد از عزیزانی که ثبت نام کرده اند و به نوعی تنور انتخابات را گرم کرده و گرم خواهند نمودکه باید توجه کردو قبول کنیم که مملکت ماباید بر مبنای حکومت و شریعت دینی مدیریت شود.

حجازی تصریح کرد:یعنی بر مبنای اخلاق اسلامی و برمبنای رعایت حرمت و حفظ آبروی مسلمین،و هیچ مومنی در هرکجای عالم اجازه ندارد با آبروی مومنی دیگر بازی کند و مومنی را بین مردم لکه دار کند ،الا مواردی که مشهود است.

وی گفت:کاندیداها توجه داشته باشند در مرحله ای که انتخابات تمام شدباید رقابت تبدیل به رفاقت شود و نباید عناد و دشمنی و کینه نسبت به هم داشته باشیم و نباید ملاک را قدرت سیاسی و اجتماعی در نظر گرفت.

امام جمعه گچساران افزود:طایفه گرایی،پول محوری ،زورمحوری و قبیله گرایی نباید ملاک انتخاب افراد باشدبلکه شایسته سالاری باید مد نظر مردم باشد.

حجازی افزود:این فردی که قرار است در شورای اسلامی شهر و روستا ثبت نام کند اولا این فرد متدین است یا نیست اگر امانت به دستش سپرده شد از امانت حفاظت می کند یا نه؟توان این را دارد که در شهر و یا روستا منشا اثر باشد یا نه؟

امام جمعه گچساران گفت:تقوا، پاکی و تعهد و تخصص این باید ملاک باشد و تلاش کنیم انتخابات را بر محور اخلاق ،قانون ، منطق و با برادری و همدلی به پایان برسانیم و دشمنان را ناکام و نا امید نماییم.

وی تصریح کرد:در خیلی از موارد یکی از وظایف امام جمعه این است که نیازهای شهرستان را به مسئولین مربوطه به صورت محرمانه انتقال دهد، اگر نقص و نیازی شهرستان دارد محرمانه بگویداما اگر رفع مشکلات نشد امام جمعه مختار است از طریق تریبون نماز جمعه بگوید که چرا این مشکلات شهرستان ما وجود دارد.

وی افزود:این اختیار، اختیاری از منصب ولایت فقیه است چرا که منصب ولایت، مملکت را بر اساس شرع و قانون مدیریت می کند امام جمعه اختیار دارد از تریبون نماز جمعه بیان کند و هر فردی که دارای منصب و قدرتی هم باشد نمی تواند جلوی اختیار امام جمعه را بگیرد.

حجازی گفت:آقای ربیعی وزیر محترم کار در استان کرمان فرمودندکه ما عن قریب در کرمان جشن حذف بیکاری برگزاری می کنیم و برخی دیگر از وزرای محترم دولت در هفته قبل مثلا در جایی دیگر گفته اند چندین هزار نفر را در فلان استان بکار خواهیم گرفت.

وی افزود:حال یک سوال از وزرا و دولت محترم دارم که وقتی بحث نفت می شود می گویید نفت ملی است و متعلق به کل کشور ایران است.اما بحث بیکاری چه می شود؟اگر ملت و عامه مردم ملاک است و نفت ملی است پس چرا وضع بیکاری در استان ما و در شهر نفتخیز گچساران بیداد می کند و چه کسی پاسخگو است؟.

امام جمعه گچساران اظهارکرد:آرزو داریم در هیچ نقطه کشور بیکاری نباشدو از این بابت هم خوشحال می شویم که در استانی دیگر بیکار وجود ندارد، اما حرف ما این است که شهرستان گچساران

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۱۳۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند

به گزارش خبرنگار مهر، امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامد جلیلی دبیر جشنواره ملی سرود فجر روز سه شنبه هجدهم اردیبهشت با برگزاری یک نشست رسانه‌ای که در سالن جلسات دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، جزییات تازه‌ای از مرحله پایانی و اختتامیه این رویداد ملی را به خبرنگاران ارایه دادند.

حامد جلیلی دبیر جشنواره ملی سرود فجر در ابتدای این نشست رسانه‌ای که اجرای آن بر عهده حسین صیامی بود ضمن ارایه گزارشی از روند برگزاری این دوره بیان کرد: جشنواره ملی سرود فجر از مهر سال گذشته با انتشار فراخوان آغاز شد و پس از ماجراهای مربوط به فراخوان و دیگر رویدادهایی که در این راستا انجام گرفت، گروه‌های مختلف سرود در چهار منطقه کشور به رقابت با یکدیگر پرداختند. بعد از پایان مرحله دوم، مرحله «راهبری» جشنوار نیز آغاز شد؛ شرایطی که باید گروه‌ها بر اساس اجرای زنده آثارشان در بخش نهایی شرکت کند.

وی درباره تاریخ برگزاری بخش نهایی جشنواره ملی سرود فجر هم گفت: بخش نهایی جشنواره ملی سرود فجر با حضور ۲۹ گروه مختلف طی روزهای دهم و یازدهم و دوازدهم تیر در قالب مرحله داوری در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود. این در حالی است که در روز چهاردهم تیر هم ما شاهد برگزاری مراسم اختتامیه خواهیم بود. البته ما غیر از جوایز بخش رقابتی، جایزه‌ای به نام «رویش» طراحی شده که در قالب ویژه‌ای به گروه‌های سرودی که در حوزه آموزش و پرورش فعالیت داشتند آن را تقدیم می‌کنیم. البته اینکه ما در هر بخشی یک جایزه داشته باشیم موضوع مهمی است که تاکنون در جشنواره‌های سرود نداشتیم. شرایطی که امیدوارم در دوره‌های آتی جشنواره بتوانیم شاهد توفیقاتی باشیم.

دبیر جشنواره ملی سرود فجر درباره نقش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و آموزش و پرورش هم توضیح داد: ما از ظرفیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مطلع هستیم کمااینکه از ظرفیت‌های این کانون‌ها نیز استفاده کردیم و خروجی آن آثاری بود که خوشبختانه دربرگیرنده آمار خوبی بود. در حوزه آموزش و پرورش هم باید بگویم بر اساس پروتکل‌های آموزشی که در دفتر سرود انجام گرفته قرار است برنامه‌های آموزشی برای آموزش تخصصی سرود در مدارس برگزار شود که امیدوارم این موضوع در قالب یک تفاهم‌نامه ادامه پیدا کند.

جلیلی با اشاره به فعالیت‌های ستاد جشنواره در حوزه بین‌المللی اظهار کرد: ما سال اولی است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جشنواره سرود را برگزار می‌کنیم و امیدوارم در دوره‌های آتی شاهد برگزاری یک جشنواره بسیار باکیفیت در حوزه ملی و بین‌المللی باشیم. این در حالی است که به طور حتم در سال‌های بعد جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود تا بتوانیم در این قالب از ظرفیت‌های بسیار خوب سرود در کشورهای خارجی نیز استفاده کنیم.

دبیر جشنواره ملی سرود فجر در جواب سوالی مبنی بر میزان بودجه جشنواره هم گفت: البته من تا آنجا که اطلاع دارم معمولا در چنین نشست‌هایی میزان بودجه جشنواره را اعلام نمی‌کنند، ضمن اینکه ما در این رویداد نهایت تلاش‌مان را انجام دادیم تا هزینه‌های زیادی نداشته باشیم. اما به طور حتم طی روزهای پیش رو بودجه جشنواره را اعلام می‌کنیم.

مدیر سرود دفتر موسیقی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در بخش دیگری از نشست رسانه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر هم‌سونبودن نهادهای متولی سرود در برگزاری رویدادهایی این چنین، تصریح کرد: ما تلاش کردیم همه نهادها را با خودمان هم‌سو کنیم اما متاسفانه یک مقدار سلیقه شخصی و بدسلیقگی باعث شد که این دوستان از همراهی با ما عقب بکشند و تنها ارگانی که با ما همکاری می‌کند مجموعه رسانه‌ای نهضت سازمان تبلیغات اسلامی است. شما بدانید از همان نهادها دست مشارکت دادیم اما به هر دلیلی نیامدند و امیدوارم این اتفاق بیفتد که بتوانیم در سایه وحدت هم‌دلی اتفاق خوبی را برای سرود رقم بزنیم.

امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست گفت: تلاش ما این است که در حوزه آموزش، کیفیت اجرا و کشف استعداد شاهد اتفاقات خوبی از پس برگزاری جشنواره ملی سرود فجر باشیم. در این راستا علاوه بر فعالیت‌های ستاد جشنواره برنامه‌هایی برای سفر به استان‌ها هم صورت گرفته که بتوانیم در قالبی بی‌واسطه شرایط بهتری را برای ارایه اثرشان در قاب‌های رسانه‌ای و موارد مربوط به اجراهای صحنه‌ای فراهم سازیم.

وی افزود: ارتقای کیفیت برای ما بسیار مهم است. فرآیندی که اکنون در استان‌ها آغاز شده و ما تصمیم داریم هم در حوزه گروه‌های سرود و هم گروه‌های کُر نسبت به شناسایی و حمایت از گروه‌ها اقداماتی را انجام دهیم. این مهم‌ترین رویکردها در دفتر موسیقی در حوزه‌های آکاپلا، کرُ و سرود خواهد بود و امیدوارم در سفرهای استانی بعد نیز محقق شود.

مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست رسانه‌ای با اشاره به جشنواره ملی سرود فجر هم توضیح داد: قرار است بعد از پایان جشنواره کارهای منتخب در قالب آثار با کیفیت ضبط استودیویی داشته باشند تا بتوانیم در آینده شرایط بهتری برای سرود و گروه‌های کر فراهم کنیم.

سمیعی در بخش دیگری از این نشست رسانه‌ای بود که در پاسخ به پرسشی مبنی بر نحوه نظارت کیفی و محتوایی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سرودهای تولیدشده در نهادهای مختلف گفت: مبنای بخش سرود بیشتر تحت نهادهایی است که با ما مبنای مشترک نظارتی دارند. ضمن اینکه اغلب محورهای محتوایی سرود به گونه‌ای است که در حوزه نظارت هر مرجعی مدیریت نظارتی خاص خود را دارد. البته در این زمینه و برای هماهنگی بیشتر در نظارت‌های کمی و کیفی که همچنان هم وجود دارد برنامه‌هایی برای تقویت در نظر گرفته‌ایم که به زودی جزییات آن اعلام می‌شود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در بخش پایانی این نشست رسانه‌ای بود که درباره فقدان هم‌سویی نهادهای مرتبط با سرود و کمبود توجه در این زمینه توضیح داد: من همیشه منتقد شرایط سرود بوده و هستم. من بر این باورم سرود می‌تواند در قالب‌های مختلف ایفای نقش داشته باشد و بسیار موثرتر از این باشد. اما سرود در یک سردرگمی به سر می‌برد که مراجع مختلف هم درباره آن تصمیم‌گیری می‌کنند. از نگاه جشنواره ملی سرود فجر، مرکب حرکت و نه مقصد سرود است. ما در دوره دهه ۶۰ شاهد اتفاقات خوبی در حوزه سرود بودیم اما چه اتفاقی افتاد که وارد یک خلاء شدیم؟ پس ما آمدیم با محور قراردادن گروه‌های آکاپلا و کر شرایط بهتری را برای سرود بر مبنای آموزش ایجاد کنیم. توجه و تاکید ما گروه‌های کر هستند که تاکنون در کشور انجام نگرفته است. ما عقیده داریم که کروه کر مبنای گروه‌های سرود هستند. اینها رویکرد جدیدی است و نمی‌خواهیم فضا را پر از تشتت آرا کنیم. ما آمدیم نگاه ترمیمی داشته باشیم تا وضعیت سرود در شرایط بهتری قرار گیرد.

جشنواره ملی سرود فجر شامل ۲ بخش رقابتی و جانبی است. در بخش رقابتی گروه‌ها در قالب گروه‌های سرود، کُر و آکاپلا (اجرای اثر بدون ساز) شرکت کرده‌اند. بخش جانبی جشنواره هم شامل کتاب، پایان‌نامه و رساله با موضوع‌هایی درباره جمع‌خوانی است که در این بخش هم برگزیدگان معرفی خواهند شد.

جشنواره ملی سرود فجر با محورهای موضوعی مقاومت و حماسه، ملی، آیینی و آزاد برگزار می‌شود. این جشنواره در چهار مرحله برگزار می‌شود که مرحله نخست به ارسال آثار اختصاص دارد، مرحله دوم به صورت منطقه‌ای خواهد بود و در مرحله سوم برگزیدگان بخش منطقه‌ای وارد مرحله راهبری می‌شوند.

کد خبر 6098914 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند
  • آمادگی کامل نیروی انتظامی برای برگزاری انتخابات دور دوم در کرمانشاه
  • قدردانی ائمه جمعه استان از پلیس برای اجرای موفق طرح نور
  • نخستین یادواره شهدای روحانی شهرستان مُهر برگزار شد
  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • رئیسی: آنچه دولت را در دل مردم جای می‌دهد، صداقت است
  • دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است/ ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان دوره‌ای با شکوه باشیم
  • رئیس جمهور در نشست مشترک هیأت دولت با استانداران: دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است
  • امام جمعه رفسنجان درباره دلیل استعفایش چه گفت؟